Att våga

Att våga är inte detsamma som att inte vara rädd. Och det finns mycket att vara rädd för. Att misslyckas. Att göra ”bort sig”. Att inte ha koll. Att bli dömd. Att bli synad. Sedan finns det ju rädslor som är betydligt mer relevanta. Rädslan för att förlora någon nära. Rädslan för att inte klara av en tung vardag. Rädslan för att bli sjuk eller ännu värre att någon närstående blir det. Rädslan för att inte hinna med allt och alla.

Den senare kategorin av rädslor måste vi kanhända leva med och till en viss nivå lära oss att acceptera eftersom det helt enkelt är en del av livet. Det faktumet gör det ju självklart inte enklare men det är lite som det är.

Att kasta sig ut i nya äventyr är alltid förenat med en viss risk om det så handlar om att försöka sig på en brantare pist än man är bekväm med eller att ge sig in i helt nya kunskapsområden. Det bästa med att ge sig in på nya kunskapsområden är att man kan göra det lite i smyg. Man kan lära sig odla genom att leta reda på det man tror att man behöver veta och sen helt enkelt sätta igång. Det gör ju inget om det går lite sisådär. Man kan lära sig en massa saker lite i smyg. Jag har lärt mig en massa saker lite i smyg. Ibland har det gått över förväntan och ganska ofta har det det gått lite sisådär eller till och med riktigt riktigt dåligt.

Det jag har lärt mig av alla försök att prova på nya saker är en ganska enkel sanning egentligen – Inget försök att göra något nytt är ett misslyckande. Det spelar ingen roll hur resultatet blir. Du gjorde ett försök. Du lärde dig något nytt på vägen. Du blev bättre på något eller du insåg att det inte var för dig.

Nu tänkte jag då göra något nytt igen och denna gång inte sådär lite i smyg. Så med det sagt så försöker jag från och med idag 20210111 mig på att Blogga.

Att våga är inte detsamma som att inte vara rädd.

upptäck mer

odling

återbruk

ett