Hur ska en förlovnings/vigselring egentligen se ut?

Rätt svar är förstås: Som du vill.

En förlovnings/vigselring är ju något som du bär så gott som varje vaken minut på dygnet, och för vissa även de icke vakna minutrarna. Det är ett högst personligt smycke med högt affektionsvärde. Sannolikt så finns det många fina minnen förknippade med din ring samtidigt som den i allra högsta grad är en påminnelse om kärleken som lever i nuet. Kärleken mellan två personer, helt unik i sitt slag, löften som inger trygghet och styrka, en gemensam framtidstro och hopp om ett kärleksfullt liv symboliseras av en liten ring. Du bär den som ett tecken på att du hittat rätt och att ni två tillsammans har en alldeles egen kraft. En kraft som gör att ni kan skapa ett liv såsom just ni två vill ha det.

Därför tycker jag att det är lite märkligt att de flesta ändå väljer ringar som ser ut lite som alla andras ringar.

Ringarna på bilden överst i detta inlägg är ett exempel på hur jag tillsammans med kunden designat två till formen ganska traditionella ringar men som ändå är högst personliga. Ringarna är gjorda i vitguld och i hennes ring även diamanter. Det är ganska kraftiga ringar och slingan på hans ring ligger utanpå ringen vilket gör den än mer kraftig. Själva ringen är stilren men slingan runt ringarna gör dom helt unika. Finns bara dom två, i hela världen. Om man sedan vet att slingan symboliserar 7 havsvågor vilket är antalet år som paret varit tillsammans vid tiden för giftermålet och att segling är deras gemensamma passion, ja då blir det ju magi!

upptäck mer

odling

återbruk

ett