Om mig

Jag har en önskan om att hitta en varaktig balans. En balans med mig själv, naturen, människorna runt omkring mig, den stora helheten. Men det är inte alltid så lätt att vara i balans. Det är lätt att bli störd av yttre och inre påverkan.

Jag försöker skapa en tillvaro där det mesta jag gör har en betydelse, för mig, någon annan eller något annat. Sen är det ju klart att mycket av det jag gör inte har någon större betydelse för varken mig, någon annan eller något annat. Att plocka ur en diskmaskin eller hänga en tvätt gör ju liksom varken från eller till.

Sen finns det ju saker som jag mer än gärna skulle lägga hur mycket tid som helst på.

Till dessa saker hör att odla min egen mat. Min odling tar mycket tid men den ger mig oxå maten jag äter och gör även att jag tär så lite som möjligt på moder jord.

Sen har jag ju mitt smide. Guld och silversmidet ger mig inkomst och det förgyller tillvaron för de som väljer att bära mina smycken samtidigt som det ger mig glädje att glädja andra.

Sen har jag ju mitt hus. Mitt hus är min borg. Mitt hus som står mitt i skogen 4 mil från Rättvik utgör basen för att jag ska kunna leva i balans. Här har jag hittat min plats på jorden och här lever jag tillsammans med min jättehund Dr Watson. Vi mår bra här.

upptäck mer

odling

återbruk

ett